BLOG HEADER

Ako na header vo Photoshope?

Veľa z Vás-blogerov rado píše články, no nie každý si vie urobiť veci okolo blogu sami. Preto Vám dnes ukážem ako sa dá ľahko spraviť header, v pár krokoch. Pred týmto návodom, je však vhodné aby si si pozrel nejaké to video na youtube, v ktorom ti predstavia základné nástroje.



Ako prvé si vo Photoshope vytvoríme nový projekt. (SÚBOR -> NOVÝ) Otvorí sa nám tabuľka. Do rozmerov musíš zadať také, aby Ti pasovali aj na tvoj blog.

(PRE ZAČIATOČNÍKOV: Pri tejto tabuľke sa začína tvoriť každý nový projekt. Zadáš v nej veľkosti strán projektu, jeho rozlíšenie a režim farieb na daný projekt. Ak chceš vedieť viac o tomto nastavovaní, kontaktuj ma, alebo napíš do komentárov.)


Po kliknutí na OK, sa Ti už otvorí tvoj projekt na header.

V prípade, že chceš do headeru pridať aj obrázok, je vhodné tomu prispôsobiť aj kompozíciu. Ak teda zvolíš aj obrázok (tvoju fotku,...) tak posuň text viac na ľavo, a obrázok daj na pravo.
Ak chceš čisto iba text, daj ho na stred.




Potom stačí už len header uložiť. (SÚBOR -> ULOŽIŤ AKO)
Zvoľ formát: PNG- akje to s priehľadným pozadím+ má lepšiu kvalitu ako JEPG


ULOŽIŤ!

Hotovo! Viem, že tento "tutoriál" nie je až tak obsiahly, no vysvetľovať každý krok je skoro nemožné.

Pre to aby si sa zlepšil, pozri videá na Youtube- je ich tam nespočetne veľa. Nauč sa tak požuívať vrstvy, masky vrstiev a robiť viac a viac grafických častí.
Ak chceš mať svoj header naozaj svoj, môžeš skúsiť kombinovať písma, prekrývať ich cez seba a vznikne niečo originálne. 


Originál tento projekt môžeš stiahnuť 

TU

Like my page!

0 comments:

Zverejnenie komentára